Pstrąg w migdałach
Czas przygotowania: 30 minut
Składniki:
Składniki:
- 4 oczyszczone pstrągi (po 35 dag),
- 5dag obranych migdałów,
- 1/8 l mleka,
- 1/2 łyżeczka soli,
- mąka do panierowania,
- 10 dag masła
Sposób przygotowania:
Pstrągi umyć pod bieżącą wodą i osuszyć. Mleko zmieszać z solą i wylać na talerz. Pstrągi moczyć w mleku, a następnie obtaczać w mące. Połowę masła rozgrzać na patelni i obsmażyć na nim pstrągi z obu stron na złoty kolor (ok. 10min).
Migdały pokroić na płatki. Drugą połowę masła rozgrzać na drugiej patelni i zrumienić midały, obłożyć nimi usmażone pstrągi i gotowe.
Migdały pokroić na płatki. Drugą połowę masła rozgrzać na drugiej patelni i zrumienić midały, obłożyć nimi usmażone pstrągi i gotowe.